dummaste gästen på mycket länge

G - jag ska gå upp till konferansen. vilken våning är den på?
J - Tredje våningen
G - Är det samma som plan 3?
J - Ja, våning 3 och plan 3 är smma sak
G - Jaha, så våning 3 då?
J - Precis
G - Ja det står ju plan 3 på skylten
J - Precis

......

back to the past

Nu är jag tillbaka på mitt gamla jobb och jobbar och jag hade glömt hur kul det är!!
Har bara varit här i 3 timmar men har redan haft dumma norrmän som inte kan förstå varför vattnet fungerar i duschen men inte i handfatet, ett gammalt amerikanskt par med 8 stora väskor utan hjul, en rik tysk som ville att jag skulle parkera hans bil (NEVER EVER), en fin norsk dam som hade blivit lovad att få det finaste rummet för det billigaste priset, taxichaufförer och jag som fortfarande har ett ömsesidigt hat mot varandra, spanjorer som inte pratar engelska, folk som klagar på oljud, folk som klagar på sina grannar, folk som klagar på hotellet, folk somär GLADA för att de valde just detta hotellet, sonen som tycker att det är super att det är ett coolt event ikväll medan mamman tycker att det är skit...ALla kategorier finns här och jag älskar det!!

Fan vad kul jag har på jobbet!


stress stress stress stress stress stress

har ni nån gång varit med om att man är lugn men uppe i varv på jobbet? Allt går precis enligt planerna och man är glad och trevlig? Kroppen arbetar på och man gör ett otroligt effektivt jobb trots att man har mkt att göra? Man tycker att det är kul att jobba? Saker blir gjorda?
MEN SEN!!!! Tänk er att man kör bil i 100 km/h rakt in i en bergvägg. huvudet gör ont. Magen gör ont. händerna domnar bort lite grann. glädjen över att jobba har bytts ut mot missnöje. effektiviteten har bytts ut mot klantighet. man gör misstag. Att vara trevlig mot gäster känns inte prioriterat. gäster som frågar var toaletten finns vill man kräkas på. allt känns stelt på npgot sätt. man vill bara hem. hjärtat slår lite för fort.

SÅ känner jag nu! Hinner inte äta, boka, svara i telefon, öppna garaget, visa på kartor etc etc etc. känns som om folk vill så mycket och självklart ska dom få vilja hur mycket dom vill. Det är mitt jobb att svara på frågor. Önskar bara att de kunde tänka lite själva.

Trots stressen hinner jag ju skriva det här... kanske k'änns det bättre om 5 minuter... det känns i alla fall bättre om 2 timmar för då har jag lugnat ner mej och fått ett glas vin i handen.

positiva gäster

Blev så himla glad idag när jag kom tillbaka till jobbet efter att ha varit ledig ett tag! Det låg ett mail och väntade i vår inkorg och det vara bara till mej!! Förra veckan bodde det ett gäng pensionärer på hotellet som ville massa grejer, var så trött på dom efter ett tag! MEN tydligen hade dom varit så glada att de skicakde ett mail och tackade för att JAG varit så trevlig och snäll=)
Pensionärer är så tacksamma faktiskt. De vill mycket, frågar mer eller midre dumma saker, men de är tacksamma... Har lovat mej själv att sluta vara bitter på just dessa människor för det finns SÅ många andra som förtjänar min bitterhet bättre.

ÄLSKA PENSIONÄRER!

Min idol

För en tid sedan checkade jag in min tonårsidol på hotellet. Det är varken nån från Backstreet Boys eller SPice Girls utan självaste Stefan Lövgren! Ja, handbollsspelaren! Så jävla glad jag blev när han kom till min dator! När jag gav han nycklarna, rörde jag även vid hand fingertoppar! Det var ett stort ögonblick för mej.

Vad man aldrig ska göra mot någon från Israel!

Att fråga en gäst från Israel hur vistelsen varit eller säga att man hoppas att de haft det bra är förenat med problem. Gästen kan vara hur glad som helst vid början av samtalet men så fort man frågar hur de har det börjar de rada upp problem. Detta är något magiskt och såhär är det alla gånger! Så om man inte vill ha problem att lösa, bara le och var vänlig mot den vänliga israeliten så blir allt bra.

Känner mej lite som en guru nu som har lärt mej hur olika nationaliteter bör behandlas. Read and learn.

Är garaget i garaget?

Som jag har skrivit innan så undrar jag ofta hur folk klarar sej i livet!? Om människorna alltid är lika dumma eller bara när de åker iväg? Eller om jag på något vis är otydlig?

-Var är garaget?
- Tvärs över gatan i den röda dörren
- jaha, du menar där det står garage?
- Precis

-var finns toaletten?
- Precis där, vid skylten som säger toalett.
- Jaha, vi visste inte riktigt...

- Var finns konferansen?
- På tredje våningen.
- Ahh, jag ser ju att det står tredje våningen men jag visste inte..

Jösses....


Varför jag älskar mitt jobb

Även om man blir otroligt bitter som receptionist och ibland kan säga att man HATAR människor så gör man ju såklart inte det. Inte alla människor i alla fall. De bästa stunderna i mitt jobb är 2 situationer:

Man lyckas vända en förbannad och missnöjd gäst till en glad gäst. Man blir så nöjd med sej själv och gästen är ju också glad. Dessutom vågar/vill han ju inte klaga igen eftersom han vet att jag är snäll och inte vill ställa till med mer problem. SÅ enkelt är det.

Finns så många söta gäster. De sötaste är nog amerikanska pensionärspar som har varit på kryssning. Tänk er 2 förvirrade människor, damen i stor hatt och mannen i lika stora glasögon. De bor såklart inte i någon cool stad som New York utan typ i Indiana eller Idaho. Se dessutom framför er dessa två människor som bär på MINST 7 stora väskor av den gamla modellen, utan hjul. Väskorna är ofta blommiga. Det är sånna här gäster som man faktiskt VILL hjälpa och som man mår bra av att hjälpa. De är så tacksamma och vill ge massa dricks. För mej är det okej ändå, det är ju självklart att jag kan hjälpa dom med väskorna in till receptionen gratis?! Istället för dricks får jag istället en hand på min axel och ett "God bless your heart, dear". Jag är inte religiös men jag mår bra ändå.

VINST!

Jag vinner allt jag tävlar i på jobbet! Jag är en fucking vinstmaskin! Folk anklagar mej för fusk men icke! Jag bara vinner och vinner och vinner. Att vinna är kul. Att se sitt eget namn på första plats är så skönt! Skönare än massa sköna saker faktiskt.

Otrevlig kändis!

Har precis haft en lång diskussion med en känd svensk person som skulle checka ut. Ingenting speciellt var avtalat gällande betalning och jag utgår såklart från att han ska betala rummet själv. Men oj vad fel man kan ha, det skulle han ju absolut inte! Jag frågade om det var ***** som hade bokat (vår kontaktperson) men det visste han ju inte vem det var. Då gick han i taket och skrek till mej

-HUR FAN JOBBAR NI EGENTLIGEN PÅ DET HÄR STÄLLET???!!! HUR I HELVETE KAN NI BOKA UTAN ATT HA NÅGON KONTAKTPERSON. HUR FAN SKA JAG VETA HUR DET SKA BETALAS?

Jag - vänligen lugna ner dig. Vi har ju en kontaktperson men du vill ju inte kännas vid honom. Du kanske har någon annan vi kan ringa? Eller ska det betalas med det kreditkortet som ligger inne?

- NEJ!!!!!!!! JAG SKA INTE BETALA MED NÅGOT JÄVLA KREDITKORT! GE MEJ NYCKELN TILL BAGAGERUMMET NU!!

Jag - Okej här är nyckeln. Tyvärr måste jag ju veta hur rummet ska betalas innan du går. Jag är hemskt ledsen.

- MEN FY FAN VAD NI ÄR OKOMPETENTA! HUR JOBBAR DU EGENTLIGEN? HUR FAN KAN DET FÅ GÅ TILL SÅHÄR?

Han ringer sin kontaktperson och vi löser problemet. Han går ut från hotellet men går rakt in i glasdörren. Fan vad nöjd jag kände mej då. Hoppas det gjorde lite ont.

Jag googlar den här personen och tydligen tar han avstånd från animaliska produkter och alkohol/droger. Har ju lovat att inte skriva några namn men han är en riktigt Svennebanan....

Jag är kanske lite sjuk

Henrik Johnsson kanske inte är den mest kända människan. Okej, han är känd, men för vad? Malin Bayards man? Programledare för något program för femteklassare? Något annat? Nej... Jag skulle i alla fall rensa vaggan (ta bort gamla kvitton och annat från gamla gäster) och vad hittar jag då?! Jo, ett signerat kvitto av självaste Henrik Johnson. 3 Carlsberg Hof hade han betalat för. Jojomensan. Det kvittot ligger numera i min plånbok och ska ramas in tillsammans med en spännande faktura till en av Sveriges mest kända kvinnliga profiler och manuset till Melodifestivalen!

Är jag kanske lite sjuk i huvudet? Ja, men inte som en full norrman i alla fall.

Trött

Idag är en SÅN dag, ni vet, en dag när allt blir fel. Älskar att vi gjorde en spontan AW igår men fan vad trött jag är nu. Har precis checkat ut hela bussgruppen. Allt var fel. Deras buss körde för tidigt, väckningen hade inte gått igång, frukosten hade inte varit tillräckligt länge. En gäst var så stressad över att hon inte skulle hinna med att äta frukost (som det har tid att göra i 50 min) att hon var i receptionen redan halv fem!! Shit, vad gjorde hon de 2 timmarna innan den öppnade??!! Det är stress. Ibland undrar jag hur människor klarar sig i livet.

Samtal

J= Jag
G = Gäst

G - Jag skulle behöva parkering
J- Absolut, det kostar 150 kronor per dygn.
G- 150 KRONOR????!!!!!!!!!!!! Ska ni ruinera mej???
J - Det är absolut inte min tanke, det är bara vad det kostar
G - Men det ska ju ingå!!!!!!!!! Det står ju på bokningssidan!!
J- (visar gästen exakt vad det står) Nej, inte riktigt, det står att vi erbjuder möjlighet till parkering
G- JA!!! Att det ingår
J- Nej, tyvärr ingår det inte.
G- Men var kan jag parkera gratis då???!!
J - Tyvärr vet jag inte. Tror det är svårt
G - Men då vill jag nog inte bo här. valde er för ni hade parkering.
J - Det var tråkigt, jag kan avboka rummet om du vill men jag tror det blir svårt att hitta ngt annat.

Gästen avbokar och går ut irriterat

1 timme senare:

G - 170 kronor är ju jättemycket!
J - ja men tyvärr är det vad det kostar
G - Men då måste jag ha tillbaka rummet!
J - Ja, det var svårt att hitta ngt annat, eller hur?
G - Har alltid bott på Scandic men tom dom tar betalt för parkering nu!
J - Ja det är dyrt med parkering...
G - Vad ska jag nu göra i Malmö? Trodde ju att det var gratis?
J - Jaa............. (vad svarar man liksom???)

Knarkare

Nu sitter jag på jobbet och har börjat få en liten överblick över de gäster som finns i huset nu. Förutom Busspensionärerna finns det en musikgrupp från Afrika som har en manager som pratar engelska med perfekt accent. Han är kort, har världens största Jamaicamössa och långt rött skägg som är flätat längst ner. Han är säkert hur snäll som helst men han borde skaffa sej två nya vänner; tvål och vatten! Han luktar rök, och då är det inte cigarettrök... han bad mej ringa upp till ett rum med hans vänner vilket jag snällt gjorde. 2 Afrikaner svarade lite mumlande att de ville prata med managern så de fick prata med varandra.
-hello
-okänt
- come down now, everybode here now. Everybody wait you now man!
-okänt
- Come down now. Are you doing the crack now?
- okänt
- Put it out and come down. Everybody wait!

Märk väl. med mej pratade han perfekt engelska, med knarkafrikanerna ändrande han till mindre perfekt...

Snart jobb

En reception är ju oftast öppen dygnet runt vilket betyder att man jobbar massa olika tider. I love it! Älskar att få sova på morgonen och kunna vara upp sent på kvällen. Älskar att det är okej att gå på AW en tisdag och att det är mer eller mindre vanligt att vara bakfull på jobbet. Vad som däremot inte är okej är att vara full eller dricka på jobbet! Där går gränsen!
Nu ska jag i alla fall snart jobba och jag förväntar mej flera stora bussgrupper. Det betyder att det ser ut att bli mer att göra än vad det kommer att bli. Busspensionärerna vill ju bara checka in och sen sova. Det är ganska skönt för då får jag mer tid över till annat.
Tror dessutom att jag jobbar ensam idag, skönt att slippa praktikanten. Hur kan någon så snäll visa sej vara så falsk?

Att vara från Island

Tänk vad mycket skit lilla Island har fått vara med om den senaste tiden. Det har varit vulkaner och konkurser som har retat upp en hel flygbranch och flera länder har tvingats hjälpa den lilla ön. Jag har alltid velat åka dit för jag tror att det är ett fantastiskt land. Tyvärr ligger det lite avsides och det kanske är därför människorna  är lite konstiga och socialt handikappade. Detta gäller såklart inte precis alla, då jag har levande bevis på att det finns underbara människor därifrån också, MEN jag har fler exempel på konstiga islänningar än "Normala" islänningar.

För det första pratar de skitkonstigt. Det är en blandning mellan alla skandinaviska språk men låter helt knasigt. Dessutom spottar de alltid när de ska försöka prata engelska vilket inte alltid låter så bra. Och vem vill få saliv på sej?
Islänningar tycker om sprit. De tycker tom om sprit mer än norrmännen. Inget fel i detta då många tycker om sprit, jag också. SKillnaden är att de inte kan hantera det!
Islänningar tycker om att vara nakna. Det är heller inget fel att tycka om det. MEN det är fel att som gammal man vilja visa sej naken för en ung receptionist är fel. Jag fick en gäst portad en gång efter att jag varit tvungen att tvinga ut en gäst från rummet, ja en äldre isländsk man. 2 timmar efter utcheckning hade han fortfarande inte lämnat rummet, han svarade inte i telefonen och hade DND på dörren. Då fick jag knata upp till rummet, jag knackade och han svarade inte. Då öppnar jag försiktigt och så ligger han helt naken på sängen och ler lite äckligt. Usch och fy, dessutom är han en av dom som har spottat saliv vid ett försök att prata engelska kvällen innan.
Det finns dessutom en tjej från Island som är jäkligt trasig. Kanske fel av mej att skriva detta men att lyssna på en isländsk tjej som har sex låter som inget annat! Gällt och läspande! Kanske inget fel, folk får väl låta som dom vill men inte när jag ska sova i rummet brevid. Jaja, ljudet har lett till massa skratt....

Norrmän är värst!

Norrmän ses ofta som jäkligt hurtiga och trevliga människor och visst finns det sånna också. MEN när en eller en grupp norrmän checkar in på ett hotell kl 3 på eftermiddagen vet man direkt att detta kommer att bli problem. VArför? Finns flera anledningar.
1) De är alltid fulla (inga undantag)
2) De är närgångna
3) De vill ALLTID ha uppgradering (inga undantag)
4) De ska ALLTID fråga om billigare pris (inga undantag)
5) Får de inget av ovanstående vet man att de inte kommer att spendera tid på rummet, utan i baren
6) Glas krossas
7) Drinkar spills ut
8) Ljudnivån är högre än högst
9) De tafsar på andra gäster
10) De blir ännu fullare än vad de redan var

Och såhär är det faktiskt, tyvärr. Självklart finns det trevliga människor från Norge också men just norska män, och framför allt norska män i grupp är pain!

Nästa gång ska jag skriva om de näst värsta... Islänningar!

Att vara receptionist

Hotellreceptionist är världens bästa och sämsta jobb. Det vet alla som har provat. DOm som inte har provat har ingen aning! Har ofta hört att det enda man gör som receptionist är att checka in, checka ut, svara i telefon och är glad och trevlig. Och det är just det, att vara glad och trevlig. Vem är det hela tiden? Och vem kan vara glad och trevlig på beställning? Vem är glad och trevlig när en förbannad gäst spottar saliv i ditt ansikte? Just det.
Sen gör man ju så mycket annat också, det är tusen problem som ska lösas varje dag. Allt från att en gäst saknar toapapper till att väskan inte kommit till flygplatsen till att en gäst inte vet vart man hittar den bästa prostituerade i stan. Allt detta och massa annat förväntas jag hjälpa till med, med ett leende. Och jag gör det gärna, så länge gästen är trevlig tillbaka till mig.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0